Banner
Цветозар Илиев: Очаквайте зрелище срещу Григор Саруханян
Цветозар Илиев: Очаквайте зрелище срещу Григор Саруханян
05-04-2019 11:00

Цветозар Илиев и Григор Саруханян ще бъде едно от големите дербита на галавечерта Макс Файт, която ще се състои на 3 май в хотел "Маринела". Двамата са изключително популярни сред боксовите фенове и имат реномето на здрави биткаджии.


34-годишният Илиев има цели 33 професионални мача в своята кариера. По-голямата част от тях са в чужбина срещу класни съперници. Плевенчанинът се е изправял срещу британските звезди Антъни Ярд, Калъм Джонсън и Хосиа Бъртън.


"Григор е сериозен съперник - смяна Цветозар Илиев. - Сигурен съм, че се подготвя добре. Нямам никакво намерение да го подценя. Имам какво да покажа срещу него."


Илиев стартира своята професионална кариера през 2012-а. Преди това редовно правеше здрави мачове с Тервел Пулев, Радослав Панталеев и Младен Манев.


"Дадох си малко почивка след последния ми мач в края на 2018-а - споделя Илиев. - Имаше празници, но сега увеличих тренировъчното натоварване. Ще бъда по-свеж. Тренирам в Плевен в спортен клуб "Скорпион". Там има доста момчета, с които правя спаринги."


Григор Саруханян се завърна след 8-годишна пауза на ринга по време на галавечерта в зала "Арена Армеец" през октомври. Той изненадващо беше отказан от Милосав Савич, но след това записа три победи в рамките на два месеца.


"Григор е опитен и има доста мачове. Няма конкретен стил на игра, способен е да пресира или да разиграва - анализира своя противник Цветозар Илиев. - Дългата пауза оказва влияние, но той е наясно как да си върне формата. Не се представи добре в "Арена Армеец", но понякога в бокса получаваш удар."


Илиев обеща на феновете истинско зрелище.


"Шоу ще има. Всичко е възможно в тази битка. Нямам намерение да отправям закани, защото спортът ме е научил да уважавам противниците", допълни Цветозар Илиев.