Banner
Супердерби Светкавицата срещу Боби Бокса
Супердерби Светкавицата срещу Боби Бокса
06-05-2019 11:57

Илиян Марков - Светкавицата и Борислав Занков - Боби Бокса направиха страхотно шоу на третото шоу Професионално боксово предизвикателство, което се проведе в залата на ЦСКА. Битката беше насрочена за 6 рунда.


Марков започна много силно още в началото. Той нанесе много на брой силни удари. На моменти изглеждаше, че може да приключи срещата. Ала Занков отново се доказа като изключително корав боксьор, който е невъзможно да бъде съборен на земята.


Във втори и трети рунд серията от комбинации в главата на Боби Бокса продължи със същото темпо и сила. Феновете очакваха Марков да приключи двубоя. Той спечели убедително първите три рунда, но драмата настъпи в четвъртата част. Тогава Занков нанесе много тежък удар в черния дроб на Светкавицата, който се прегъна и по изражението му личеше голяма болка. Обратът настъпи и Занков започна да доминира. Той търсеше със серии в трупа Светкавицата. Опита се да го откаже, но Марков издържа. В петия рунд Занков бе видимо по-свежия боксьор. Той продължи да доминира и редуваше трупа и главата с точни комбинации.


В шестия рунд двамата боксьори се хвърлиха за победата. Марков бе по-точен в комбинациите си, докато Занков сякаш остана без въздух и не съумяваше да поддържа темпото от последните две части. Съдиите дадоха 3:0 за Светкавицата, но и огромни аплодисменти за двамата боксьори, които направиха невероятно шоу.


Феновете веднага се запитаха кога ще има реванш и къде ще се състои.