Banner
Иванка Иванова – Лъвицата e готова за атака на европейската титла
Иванка Иванова – Лъвицата e готова за атака на европейската титла
17-01-2020 07:39

Иванка Иванова – Лъвицата ще излезе утре вечер за най-голямото изпитание в своята професионална боксова кариера. Тя има невероятната възможност да спечели европейската титла в категория суперпетел. Българката ще се изправи срещу Мари Ромеро (Исп).


10-рундовата битка ще се проведе в Пуерто Лумбрерас (Исп). Двубоят беше първоначално насрочен за края на миналата година, но беше отложен заради травма на испанката.Допълнителното време се отрази положително за Лъвицата, която не е спирала да тренира. Тя ще бъде подкрепяна от треньорите Захари Мутафчиев и Алексей Василев.


Иванова се намира в отлична серия от две поредни победи. За последно тя надви по точки и нанесе първо поражение на Памела Треан и стана шампионка на България по време на голямата галавечер Боксов сблъсък във Велико Търново.


Мари Ромеро има 5 победи (1 с нокаут) и 2 загуби. Испанката се завърна на ринга през 2019-а след 3-годишна пауза. В последния си мач тя спечели континентална титла като нокаутира непобедената туркиня Билгенур Арас.


„Намира се в много добра форма, защото не е спирала да тренира – сподели мениджърът на Лъвицата Васко Алексеев. – Иванка е много отговорна и знае, че това е нейният шанс.“


Кантарът преди срещата е тази вечер, а самият двубой е в събота.