Banner
Здравко Попов поднови тренировки след операция
Здравко Попов поднови тренировки след операция
11-02-2020 12:59

Един от най-талантливите български професионални боксьори Здравко Попов поднови тренировки след операция на ръката. Непобеденият великотърновец се подложи на интервенцията в края на годината, след като от доста време се измъчваше с болки.


„Иска ми се лятото да съм наред – сподели Попов. - Ръката все още е обездвижена. Правя кросове и стълбички. Скоро ще стартирам чували с предната ръка. Засега не бързам. Операцията е сериозна. Иска си още 3-4 месеца, за да съм готов на 100%. Почивката ми се отрази добре от една страна, но от друга съм гладен за бокс. Никога не ми се е играело толкова много. Направо съм полудял. Искам да побеждавам и да мачкам.“


Попов има 9 победи (6 с нокаут) и 1 равен. Той привлече интереса на най-големите промоутъри на Острова, както и на мениджъра на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев.


През 2019-а Попов записа пет победи, като три от тях бяха с нокаут още в първия рунд. Той оглави и голямата галавечер „Боксов сблъсък“ в неговия роден град през август. 23-годишният бивш национал се справи с Панагиотис Мацагкос.